14 Haziran 2011 Salı

PATLICANLI SANDAL SEFASI

İsmi sandal sefası ama bence görüntüsüne bakınca gondol sefası deseydim daha doğru olacaktı sanırım:))))
Yanında pirinç pilavı ve cacıkla çok güzel bir akşam yemeği oldu.Hazır patlıcan mevsimiyken bence denemelisiniz.Tarifim dört kişiliktir.

MALZEMELER:

2 adet bostan patlıcanı
300 gr.kadar kuzu kuşbaşı et
7-8 adet kültür mantarı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 adet domates
1 adet kurusoğan
1 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
tuz - karabiber
patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
üzeri için 2 kibrit kutusu kadar taze kaşar

YAPILIŞI:

Öncelikle bostan patlıcanlarını alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.Mantarlarıda soyup ince ince kıyıp limonlu suya koyun.Bu beklerken diğer tarafta iç malzemesini hazırlayın.3 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz tereyağını tencereye alın kabukları soyulmuş küp küp doğranmış kurusoğanı yağda biraz öldürün.Kabukları soyulup yine küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın ve karışıma ekleyin.Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz küçük kuşbaşı etleri ve yine yıkayıp süzdüğünüz mantarları ekleyip tuz ,karabiber katıp bir çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.İç malzeme pişerken siz alacalı soyulan patlıcanları boyuna ortadan ikiye bölün.Bir kaşıkla biraz göbeklerini oyun ki buraya etli iç malzemesini doldurabilin.
Oyduğunuz kısmın tam arkasınıda bıçakla çok az kesin ki patlıcanlar servis aşamasında tabakta düz dursun.Daha sonra patlıcanları sıvıyağda kızartın.Kızaran patlıcanları yağlı fırın tepsisine alın.Göbek kısımlarına mantarlı etten doldurun.En üste taze kaşar rendesi serpip 180 derecedeki fırına koyun.Kaşarlar eriyip biraz kızarınca fırından alıp servis yapın.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder