20 Haziran 2011 Pazartesi

BULGURLU VE ZEYTİNYAĞLI TAZE ASMA YAPRAĞI SARMASI



B u yılın ilk sarmasını bahçedeki asmanın yapraklarından yaptım:)))

Zeytinyağlı sarmayı mutlaka pirinçli yemek isterim yani çok severim:) ilk kez bulgur ile denedim hiç düşündüğüm gibi değilmiş yani çok lezzetli ve hoş oluyormuş:) demek ki sabit fikirli olmamak lazım

iç malzeme:

bulgur,

taze ve kuru soğan,

sarımsak,

domates,

domates salçası,

biber salçası,

maydanoz,

dereotu,

taze nane,

kuru nane,

karabiber,

kimyon,

tuz,

sızma zeytinyağı,

limon suyu

soğan,sarımsak ve yeşillikleri rondoda parçaladıktan sonra büyükçe bir kabın içinde tüm malzemeleri sevgiyle muhabbetle harmanladım,çok az haşladığım yaprakları bu içle sardım,tencerenin dibine yaprakların saplarını ve uç filizlerini yerleştirdim lezzet ve ekşilik versin diye:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder