23 Aralık 2008 Salı

Zeytinyağlı Pırasa

Bol limonlu olduğunda çok sevdiğim bir zeytinyağlıdır pırasa.. Yılbaşı sofranız için de bir alternatif olabilir..

Malzemeler:
1 kg. pırasa
1 kuru soğan
2 havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı su
zeytinyağı
tuz
3-4 adet küp şeker
1 adet limon

Pırasaların dış kabuklarını soyup yıkadıktan sonra verev kesin. Soğanı rendeleyip çok az sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasa ve diğer malzemeleri de ekleyip düdüklüde 7-8 dk. pişirin. Piştikten sonra pırasayı servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirip demlenmesi için kapağını kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin (mümkünse 1 gece) ve limon sıkarak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder