13 Aralık 2008 Cumartesi

Bayram Öncesi Çay Sofrası

Bir fireyle çocukluk arkadaşlarım geçen cumartesi çaya geldiler.. Çok özendiğinizde işleriniz akıl almaz bir şekilde ters gider ya,bunu o sabah bir kez daha tecrübe ettim.. İstediğim gibi hazırlanamadığım çay soframızda arkadaşlarımın getirdiği yaprak sarma ve browniden başka benim yaptığım tava böreği, sakızlı muhallebi (tarif vereceğim) ve


ilk kez denediğim kısır vardı. Tarif Çiğdem' e ait..


Kısır için malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
4-5 adet yeşil soğan
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
nar ekşisi
tuz
kimyon
zeytinyağı

Küp küp kestiğiniz kuru soğanı zeytinyağına ilave ederek orta ateşte kavurun. 3-4 dk. sonra salçaları da ekleyip pişirmeye devam edin. Soğanlar ölünce yıkadığınız bulgurları salçalı harca ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. 1-2 dk. kısık ateşte pişirip ocağı kapatın, tencerenin de ağzını kapatarak demlenmeye bırakın. Bulgurlar sularını çekip şişene kadar taze soğanları ve maydanozu çok minik, domatesleri de küp küp kesin. Bulgurlar şişince soğan, maydanoz, domates, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları da ekleyip ılık ılık servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder