- 2 yumurta
- 3/4 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- aldığı kadar un (genellikle 500 gr yeterli oluyor, azar azar ilave etmekte fayda var)
Tüm malzemeler bir kaba koyup yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Tart kalıbı ya da turtayı pişireceğiniz kalıp/tepsi margarin ile yağlanır ve un serpilir. Heryerin unun temas etmesi için kalıp avuç içerisinde yavaşça döndürülür. Unun fazlası silkelenir.
Hamurdan yumruk kadar bir parça ayrılır ve kalan hamur tart kalıbına eşit oranlarda yayılır ve kenarları hafif hafif yükseltilir. Hamurun tabanı bir çatalla çeşitli yerlerinden delinir.
İç Malzeme:
- 5 adet elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 ufak kase iri çekilmiş ceviziçi
Üzeri için ; 1 yumurta sarısı - süslemek için pudra şekeri
Elmalar soyulur ve rendelenir. Bir tencereye rendelenmiş elma ve toz şekerler konur. Kısık ateşte elmalar şekerle birlikte pişirilir.Tarçın ilave edilir. Elmalar hafifçe suyunu çekmeye başlayınca ateşten alınır. Ceviziçi de katılarak karıştırılır.
Kalıba serilen hamurun üzerine hazırlanan harç dökülür ve eşit şekilde dağıtılır.
Bir kenara ayrılan hamur ister kalıbın büyüklüğünde açılır ve çeşitli kalıplar kesilerek hamurun üzerine kapatılır istenirse de hamurdan şeritler yapılarak üzerine dizilir.
Üzerlerine bir yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyetle,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder