22 Aralık 2008 Pazartesi

KEMALPAŞA TATLISI

Bayramda yapmıştım yayınlamaya yeni fırsat buldum.Üzerine hindistancevizi dökünce resmini çekmemişim bunlar biraz süssüz oldu kusuruma bakmayın ama siz dökün.Annemin yaptığı bu tatlının tarifi şöyle;

MALZEMELER:

1 paket kemalpaşa
4 su bardağı şeker
1 lt.su
üzeri için hindistancevizi

YAPILIŞI:

Şeker ile suyu derin bir tencereye alın kaynatın.Şerbet iyice fokurdayınca kemalpaşaları ters olarak birer birer tencereye atın.(üstü alta gelecek şekilde)Elinizle bastırıp kontrol edin yumuşayınca çevirip birazda öbür taraflarını pişirin.Bu taraflarıda piştiyse sırayla çıkarıp bir borcama dizin,üzerinede kalan şerbeti dökün.Hindistan cevizi serpip kaymak eşliğinde servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder