5 Aralık 2008 Cuma

Teflonda Hamsi

Balığı çok sevsem de pişerken eve yayılan ve çok zor çıkan kokusu sebebiyle fazla sık yapmam (ya da temizlik gününden bir gün evvel yaparım).. Fakat yakın zamanda annemden öyle bir tarif öğrendim ki, hem pratik hem de benim gibi "huylu"lar için ideal..

Malzemeler:
1 kg. hamsi
mısır unu
1 çorba kaşığı sıvıyağ


Kılçıkları ve kafaları ayıklanmış, yıkanmış ve süzdürülmüş hamsileri ikişer ikişer sırt kısımları dışa gelecek şekilde birbirine kapatın. Mısır ununa bulayıp yağladığınız yuvarlak teflon tavaya dip dibe dizin. Orta ateşte bir yüzü kızarınca -ortalama 5-6 dk- tavanın üzerine düz bir tabak kapatarak tavayı ters çevirin ve diğer yüzünü de kızarıncaya kadar pişirin. Yanında da bol salata ile sıcak servis edin..

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder