24 Haziran 2005 Cuma

SOGANLI KIYMALI KIS ( Quiche)


Gectigimiz gunlerde sabah kahvalti icin kis yaptim, ama ancak blog'a yerlestirmek
icin vakit bulabildim, haftasonlari kahvaltilar icin guzel bir secenek...

============================================

Hamur icin malzemeler :

2 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi kirmizi toz biber
100 - 150 gr margarin
3 corba kasigi soguk su
tuz

Ic Icin malzemeler:

1 buyuk sogan
1 su bardagi kiyma
2 dis sarimsak
1 corba kkasigi sivi yag
1 su bardagi rende kasar peyniri
3 yumurta
1 su bardagi sut
tuz ve karabiber

Nasil mi yaptim ?

Un, kabartma tozu, tuz ve kirmizi toz biberi derin bir kaba alin. Margarini kucuk kucuk dograyarak unulu karisima elinizle yedirin. Suyu azar azar ilave edin, yumusak bir hamur hazirlayin. Hamur hazir olunca uzerini nemli bezle ortup dinlenmeye birakin. Sonra merdane ile acip yaglanmis kaliba yerlestirin.
Ic icin de, kiymayi iyice kavurun kendi yagi ile, sonra soganlari ve sarimsagi dogarayarak ilave edin soyle bir cevirin tavada, ilimasini bekleyin. Ilidiktan sonra bunu hamurun uzerine dokun ve yerlestirin iyice, daha sonra rendelenmis kasari ilave edin, baska bir kasede cirptiginiz yumurta tuz, karabiber , kirmizibiber karisiminida tum malzemelerin uzerine dokun, onceden isinmis firina surun, 40 dk sonra sofranizda hazir hale gelecektir. Cay ile cok guzel gidiyor.
Ozel notum, bunu kiymasiz sekilde sebzelerle de yapabilirsiniz, harika oluyor, kabak ile, brokoli ile, bol taze sogan ilavesi ile enfes lezzetler elde edebiliyorsunuz.
Afiyet Olsun.
Zeynep Tore
Posted by Hello

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder