22 Haziran 2005 Çarşamba

GÜVEÇTE MANTAR



Mantarı ailecek çok seviyoruz. Sürekli farklı versiyonlarda kullanıyorum mantarları.
Özellikle misafir geldiğinde çok kolay yapılabilen ara sıcak şeklinde pratik bir tarif bana göre.

GÜVEÇTE MANTAR

Malzemeler
Mantar
Kaşar peyniri
Margarin/Sıvı yağ
Maydanoz kurusu

Yapılışı
Mantarların sapları koparılır ve kabukları soyulur
Göbekleri yukarı gelecek şekilde güvece dizilir
Göbeklerine margarin/sıvı yağ ne kullanıyorsanız konulur ve birazda güvece konur
250 derece fırında yağ fokurdayıp mantarlar yumuşayana dek pişirilir
Arada güveci fırından çıkarıp , mantarları ters yüz yapın sıvı yağa bulansınlar ki kuru kalmasınlar
Pişince üzerlerine maydanoz ve kaşarı karıştırıp serpin
Yeniden ızgara konumunda fırına verin kaşarlar eriyince fırından alın

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder