14 Haziran 2005 Salı

KAKAOLU ISLAK KEK


Yine çok sevdiğim tariflerimden biri. Ben tarifin dışında çikolata sos ile yapıyorum bu keki.
Mail grubumuza üye arkadaşlarımızın bir çoğu bu keki biliyor aslında , orada vermiştim bu tarifi. Umarım sizde beğenirsiniz.

KAKAOLU ISLAK KEK

Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu kakao
250 gr. erimiş soğumuş margarin
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı soğuk sut

Yapılışı
Yumurtalar ve şeker iyece çırpılır
Pirinç unu , un , kabartma tozu, kakao ve yağ azar azar ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.
Yağlanmış Kare Borcama dökülür.
180 derece fırında 40 dk. kadar pişirilir.
Kek piştikten sonra fırından çıkarılır
10 dk. sonra üzerine 2 bardak soğuk süt dökülür
Üzeri strech film/ saran ile kaplanarak buzdolabına konulur
Soğuk olması daha güzeldir , soğuk çıkarıp servis yapın.
Daha sonra Dr. Oetker in hazır Çikolata Sosu’nu alıp hazırlayın.
Kek dilimin üzerine sosu döküp servis yapın.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder