23 Haziran 2005 Perşembe

KIYMALI KABAK DOLMASI



Yaz gelince çok sık yaptığım bir yemek. Çok hafif ve çok iştah açıcı oluyor ve besleyicide aynı zamanda. Ben geçen sene oğlum için çok sık yaptım bu yemeği. Hem kıyma hem bulgur ve sebze var . Sarımsaklı yoğurt ile mutlaka deneyin derim:)


KIYMALI KABAK DOLMASI

Malzemeler
4 adet kabak
3-4 dal taze soğan
100 gr. Kıyma
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet domates
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz , karabiber

Sos için;
1 ÇK salça
3-4 diş sarımsak
Sıvı yağ ,su, tuz

Yapılışı

Kabakları kazıyın
Ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun
Dereotu, maydanoz, taze soğan, biberleri ince doğranır.Ben domateslerle birlikte hepsini Rondo da kıyıyorum.
Yıkanmış bulgur, kıyılmış malzemeler , kıyma , sıvı yağ , tuz, karabiber karıştırılır
Hazırladığımız iç harç ile kabakları dolduralım
Tencereye az sıvı yağ ekleyelim ve kabakları koyup yarıya kadar su koyup pişmeye bırakalım.
Sos için;Tavada sıvı yağ ile birlikte salça ve sarımsaklar kavrulur. Üzerine su eklenir ve sos kıvamına getirilir.
Pişen kabakların üzerine sos dökülür bir iki taşım kaynatılır. Ve ocak kapatılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder