Bu sıcaklarda insanın canı çoğu zaman sıcak yemek istemiyor. Bu aşamada da zeytinyağlılar ve salatalar devreye giriyor. Çok sık yaptığım ve severek yediğimiz bir yemek fasulye. Çoğumuz biliyoruz zaten yapılışını ama sitede bulunsun istedim.
Malzemeler
© 1 kg. taze fasulye
© 3-4 soğan
© 3 domates
© 3 çorba kaşığı zeytinyağı
© 2 diş sarımsak
© 1 fiske tuz
© 2 kesme şeker
Fasulyeleri yıkayıp, temizleyin (Ben genelde kenarlarını keserek temizliyorum).
Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Ben ayrı ayrı kavurmakla uğraşmıyorum.
Bütün malzemeleri tencereye koyup çok kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Kesin pişme süresi veremiyorum çünkü fasulyenizin cinsine göre değişiyor, ama 45 dakika civarında pişiyor. Piştikten sonra başka bir kaba boşaltın, soğuduktan sonra servis yapın (mümkünse birkaç saat buzdolabında bekletin).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder