30 Temmuz 2012 Pazartesi

PASTIRMALI SIDAR BÖREĞİ(SODALI PASTIRMALI BÖREK)

Bugün arkadaşımdan öğrendiğim nefismi nefis bir börek tarifi vereceğim.Bir gün önceden de yapıp ertesi gün ikram edebilirsiniz güzelliğinden hiç bir şey kaybetmiyor.İftarda ara sıcak olarakda güzel olur sahurda da yenebilir.

MALZEMELER:

10 -12 dilim pastırma
4 adet yufka
1 su bardağı rende taze kaşar
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
1 yumurta
üzeri için çörekotu

YAPILIŞI:

Bir kaseye su ve yağ koyun bu kenarda beklerken siz tepsiyi margarinle yağlayın.Birinci yufkayı koyun su +yağ karışımından döküp fırça ile yayın.İkinci yufkayı serin yine su +yağ karışımı sürün.Pastırmaları döşeyin.Ben bir parmak kalınlığında dilimledim öyle yaydım.Pastırmaların üzerine rende taze kaşar serpin.Üçüncü yufkayı koyup yine yağ +su karışımı yayın en son yufkayı döşeyin.Bir yumurtanın sarısını en üstteki yufkaya bir güzel sürün.Böreği bıçakla dilimleyin.Bir şişe sodayı böreğin her tarafına gelecek şekilde dökün.Beş dakika kadar bekleyin.
Çörekotu serpip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Benim tepsim 35x28 cm.lik fırın tepsisi idi ,bu gördüğünüz kalınlıkta oldu.

Hepinize mutlu haftalar dilerim ,afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder