Malzemelerimiz:
1 kg pazı yaprağı
3-4 adet kuru soğan
yarım su bardağı bulgur
yarım çay bardağı sıvı yağ
2-3 adet domates
2 diş sarımsak
pul biber(arzuya göre)
tuz
Hazırlanışı:
İlk önce pazıların saplarıyla yapraklarını birbirinden ayırıp, ayrı ayrı doğrayıp yıkıyoruz.
Sonra ilk önce sapları geniş bir tencerede kaynar suyun içine koyup haşlayıp süzüyoruz.
Daha sonra yapraklarını haşlıyoruz. Ayrı ayrı haşlamamızın nedeni yaprakların hemen haşlanması:)))
Diğer tarafta bulgurumuzun üstüne 2 bardak kadar su koyup pişirip süzüyoruz..
Kuru soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz. Kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domateslerle beraber sıvı yağda kavuruyoruz.
Üzerine suyunu iyice süzdüğümüz pazıları ve bulguru, ezilmiş sarımsağı tuzunu koyuyoruz.
kısık ateşte beş dakika kadar kavuruyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder