31 Temmuz 2012 Salı

kabak karnıyarık


Yapımında zahmetini saymazsanız, kabak karnıyarık harika bir yemek. Kıymanız dana kıyma ve orta yağlı olursa, yemek yapımında işlem basamaklarına dikkat ederseniz, emeğinizin karşılığını sofranızda duyarsınız. Sultan, kabak karnıyarık yemeğini hem fırında, hem de "tencere içerisinde" ocak üzerinde yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
altı sakız kabağı
üç domates
bir soğan
200 gr. kıyma
beş kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
iki bardak su
maydanoz

Yapılması
domatesi, soğanı, sarımsağı soyun ve yemeklik doğrayın
maydanozu ince doğrayın


kabakların hazırlanması
kabakları kazıyın ve iki başını kesin ve altını düzeltin
başlarından 1-1.5 cm. mesafe bırakın, ortasını oyun
ve çekirdek ve yumuşak yerlerini boşaltın
ardından 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş su içinde 15 dakika ağır ateşte haşlayın

içinin hazırlanması
dört kaşık yağ içinde soğanı kavurun,
üzerine sarımsağı katın kavurun
ardından kıymayı ilave edin, taneleşinceye kadar kavurun
üzerine domatesi, karabiberi, kimyonu tuzu ilave edin
tuzunu ayarlayın ve malzemeleri bir kez fokurdatın, kapağı kapayın,
ağır ateşte domateslerin suyu bitinceye kadar pişirin
ardından maydanozu katın, karıştırın

yemeğin yapımı ve pişirlmesi
fırın tepsisini bir kaşık zeytinyağı ile yağlayın
üzerine kabakları dizin ve iç harç ile doldurun
üzerlerine birer parça domates koyun
iki bardak su, az tuz ile salçayı inceltin ve tepsiye koyun
önceden 200°C de ısıtılmış fırının orta rafında
30 dakika süre ile pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder