28 Temmuz 2012 Cumartesi

SABANA STEAK

MALZEMELER
1 kişilik
1 tatlı kaşığı margarin
200 gr dana biftek
1 çorba kaşığı soya sosu


sosu için:
4 dilim ince doğranmış jambon
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1/2 adet soğan
3 çorba kaşığı acı sos
yeterli miktarda kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Dana bonfileyi yağda kızrtın. İki tarafın rengi de koyulaşınca soya sosunu ekleyin. Servis tabağına yerleştirin. Jambonları be mantarları ince ince doğrayın. 1 tatlı kaşığı yağda kavurun. İçine ince kıyılmış soğan ve doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates suyu ve acı biber sosunu da ekleyin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sosu etin üzerine dökün. Eti kapatacak kadar kaşar rendesi serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder