27 Temmuz 2012 Cuma

PİRİNÇLİ BİFTEK

MALZEMELER

pirinci (haşlanmış)                 175 gr
Biftek         2 kg
Havuç         200 gr
Salatalık                 1/2 kg
Soya yağı                 2 çorba kaşığı
Hardal
Tost ekmeği         1 paket
Ceviz         150 gr
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavaya yağı döküp kızdırın. Bifteği arkalı önlü tavada kızartın. Salatalık ve havucu rendeleyin. Haşlanmış pirinci de içine ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine bifteği alın. Salatalık, havuç, pirinç karışımını etin üzerine dökün. Hardal sosunu da ekleyip, garnitürün yanında ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız cevizin yerine başka fıstık ve fındık türlerini de kolayca kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder