17 Ekim 2011 Pazartesi

SARMAŞIK PASTA

Bu gün Pazartesi biliyorum benim gibi bir çok bayan arkadaşım var bu günü sevmeyen,şu saat oldu halen işlerim tam olarak bitmiş değil inanın.Ama artık isyan ettim daha doğrusu mola verdim diyelim :) Bu pastayı sevgili arkadaşım Bilgeciğimin kızı Pınarın doğumgünü için yapmıştım.Düşündümde aslında aylar önceydi :) nasıl unutmuşum bilmiyorum ama olmuş işte ve arşivde kalmış,bu gün bana öyle mahzun bakıyordu ki kıyamadım ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.Sevgili Pınar Kıbrısta Eczacılık bölümünde okuyor,Allah zihin açıklığı versin bahtıda yüzü gibi aydınlık olur inşaallah.Lafı çok uzatmadan pastamın tarife geçmek istiyorum,yoksa küçük kızım Feyza uyanır ve yazım yarım kalabilir.
Malzemeler  
  • 5 yumurta
  • 3,5 türk kahvesi fincanı şeker
  • 5 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 4,5 Su Bardağı  Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 3 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • Ara katı için 1 su bardağı damla çikolta
Çikolata Ganaj İçin
  • 1 paket krema
  • 80 gr.bitter çikolata
  • 40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • 1 krem şanti
  • Yarım su barağı süt
  • Gıda boyası
Yapılışı
 
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 3 e bölelim.
Kremamız için sütün ve şekerin yarısını tencereye alalım.Diğer tarafta 3 yumurta sarısını,nişastayı,unu,şekeri ayırdığımız sütle çırpalım.Ocaktaki süt ve şeker karışımı kaynamaya başlayında bir kaç kaşık nişastalı karışıma alıp alıştıralım ve tencereye döküp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Krema biraz ılıyınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
1 su bardağı süt yada suya 2 tatlı kaşığı şeker atıp karıştıralım ve  böldüğümüz pastaban parçalarını nemlendirelim. Pastabanın ilk parçasını servis tabağına alalım,arasına kremanın yarısını koyup yayalım üzerine damla çikolata serpelim,pastabanın ikinci parçasınıda koyalım kalan kremayı yayalım damla çikolata serpip,  pastabanın üst parçasınıda koyup buzdolabında dinlenmeye bırakalım .
Çikolata ganaj için ortaboy bir tencereye kremamızı alalım,ocakta kaynama noktasına getirelim,içine bitter ve sütlü çikolatamızı kıralım ara ara karıştırarak çikolatanın hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım.Hazırladığımız ganajla pastanın her tarafını kaplayalım.
Yarım su barağı süte 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpalım,istediğimiz renklerde gıda boyası ile renklendirip,  pastanın süslemesini yapalım
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder