22 Ekim 2011 Cumartesi

erişteli mercimek yemeği


Yeşil mercimek her çeşit yemek içerisinde doğrudan, ya da katkı malzeme olarak kullanılabilir. Yeşil mercimeğin taneli, ezme veya süzme çorbası, etli etsiz yemeği, dolmalarda iç, pilavlarda, köftelerde, çorbalarda ve bakliyat yemeklerinde katkı malzeme, salatası, püresi, böreği, yahnisi, piyazı, mantısı, krepi, poğaçası ve burada sayamayacağım ölçüde yemeği yapılır. Tarifim erişteli yeşil mercimek yemeği ile ilgilidir. Bu yemeğin içerisine yemek piştikten sonra kuru nane de ilave edilebilir, ben öyle yaptım. Elbette, nane ilavesi tercihe bağlı. Sultan, havaların soğuması ile birlikte yeşil mercimek yemeklerini sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak yeşil mercimek
yarım bardak erişte
bir soğan
yarım kaşık salça
bir kaşık tereyağı
bir kaşık zeytinyağı
karabiber, tuz

Yapılması
mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
üzerine mercimeği, 4 bardak kaynar su ve karabiberi katın, karıştırın
tencere kaynamaya başladıktan sonra erişteyi ilave edin
ardından bir kez tencereyi fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 30 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
yemeğin tuzunu karar hale getirin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder