25 Ekim 2011 Salı

Pırasalı Ispanaklı Muffin

Moralimizin bir türlü düzelemediği ve acı haberlerin peşpeşe geldiği bu günlerde tarif eklemek içimden hiç gelmiyor açıkçası.Ancak çiğböreğin o dumanlı fotoğraflarına daha fazla dayanamadım...





Tuzlu kekleri daha bir seviyorum ben sanki,tamam şöyle ıslak ıslak bir brownie 'den daha fazla değil ama kuru olan keklerden daha çok seviyorum...





Bu muffinlerin içinde sonbaharın bize armağanları olan sebzeler var.Pırasa sevmiyorsanız koymayın,yada yerine 1 adet çiğ kabak kullanın.Ekleme çıkarmalara müsait bir tarif ancak çok lezzetli...




Pırasalı Ispanaklı Muffin

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 adet pırasa
20-25 yaprak ıspanak
1 su bardağı tulum peyniri
yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz(tercihen)
bir kaç dal dereotu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz,1çay kaşığı kırmızı biber








Yumurta yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpalım.Unları tuz ve kabartma tozu ile birlikte eleyerek ilave edelim.Pırasa ,dereotu ve ıspanakları incecik doğrayalım ,ceviz ve peynirle birlikte hamura ilave edelim. En son tuz ve kırmızı biberde ilave edip hamuru yağladığımız muffin kağıtlarına pay edelim.



180 dereceli ön ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirip kürdan testi uygulayalım.






Afiyet Olsun...






Not:Dilerseniz hamuru yağladığınız borcam veya fırın tepsisinde pişiebilirsiniz,o zaman pişme süresi yaklaşık 35-40 dakikayı bulacaktır.Tam buğday unu yerine mısır unu veya 1 bardak +2 yemek kaşığı beyaz un kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder