28 Ekim 2011 Cuma

kabak mücveri




Malzemeler
  • 1 kilo taze kabak

  • 2 kahve fincanı un

  • 4 adet yumurta

  • 1 demet dereotu

  • 1 demet taze  nane

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

  • tuz

  • kirmizi pulbiber

  • kizarzmak icin  aycicek yag

Yapılışı


  • Kabaklarırendeleyip suyunu sIkIn. 

  • Dereotunu ve naneyi ince ince kıyın.

  • Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın.

  • Yumurtalari cirpip karisimin icersine ekleyin .

  • Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın.

  • Kaşık kaşık hamurdan alip kizgin yagin icersine birakin. 

  • Teflon tavada dahakolay oluyor afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder