12 Şubat 2008 Salı

PIRASALI SULU PİLAV

Bu yemek yada çorba diyelim annemin sık sık yaptığı herkesin severek yediği bir çorbadır.Aslında trakya yada rumelililerin yaptığı bir çorbadır ,bilenler bilir bilmeyenlerde benden öğrensin dedim.Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

3-4 adet pırasa
1 büyük kurusoğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı prinç
1 tatlıkaşığı nane
kırmızı pulbiber
karabiber

YAPILIŞI:

Pırasaların yeşil kısımlarını incecik incecik kıyın.Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyun,küp küp doğranmış kurusoğanı yağda öldürün,pırasaları katın onlar sararınca salça ,tuz koyun 3-4 su bardağı su ilave edin.Su kaynamaya başlayınca prinçleri katın ,ateşten indirmeden önce nane ,kırmızıpulbiber ve karabiber ilave edin sıcak sıcak servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder