6 Şubat 2008 Çarşamba

KIYMALI BÖREK


Sevgili arkadaşım hünerli eller beni PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13 'e davet etmiş bu böreğimle etkinliğe katılayım dedim.Arkadaşıma teşekkür ediyorum kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER:
5 yufka
yarım kg.kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı su
1çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlıkaşığı tereyağ
1 yumurta
YAPILIŞI:
Kıymayı soğan ,tuz ,karabiber , kırmızıbiber ,salça ,ve tereyağla kavuruyoruz ve biraz soğutuyoruz.Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı düz olarak yayıyoruz.Su,zeytinyağ,sütü bir kasede karıştırıyoruz.Bu karışımdan biraz yufkaya sürüyoruz ikinci yufkayı buruşuk olarak yayıyoruz ve kıymanın yarısını döşüyoruz.Üçüncü yufkayı yayıyoruz yine yağlı karışım sürüp dördüncü yufkayı koyuyoruz yağlı karışım sürüp kalan kıymayı döşeyip birinci yufkanın sarkanlarını toplayıp beşinci yufkayı en üste buruşuk olarak kapatıyoruz.En üste kalan yağlı karışıma yumurta kırıp çırpıp yufkanın her yanına sürüyoruz böreği dilimleyip 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder