25 Şubat 2008 Pazartesi

KURU BAKLAVA



Eskiden beri yaptığımız bir tariftir uzun zamandır yapmamıştım özlemişiz ,kurumuş yufkaları değerlendirmek için de bir alternatif.Biz severek yedik umarım sizde seversiniz.

MALZEMELER:

1 adet yufka
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı toz şeker
3 -4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviziçi
1 su bardağı pudraşekeri

YAPILIŞI:

Yufkayı düz bir zemine yayın tahini bir fırça yardımıyla her yanına sürün.Ceviz içini yufkanın her yanına serpin sonrada şekeri serpin ve kol böreği sarar gibi yufkayı sarın rulo yapın.Rulo olan yufkayı elinizle azıcık bastırın ve iki parmak aralıklarla verev verev kesin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine baklavaları dizin.Bir yufkadan 13 adet baklava çıkacak.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişmeye bırakın pembeleşmeye başlayınca fırından çıkarıp sıcakken pudra şekerine bulayıp servis tabağına dizin, ılıkken de soğukkende yiyebilirsiniz.Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder