2 Nisan 2006 Pazar

Tavuklu Kek


Merhaba,
Gectigimiz pazar evde pek malzeme kalmamisti yemek yapmak icin.
Yorgunluk yuzunden alisverise cikmayi canim istemedi, misafirimle
birlikte birseyler uydururuz diye girdik mutfaga. Baktim neler var dolapta.
Kemiksiz derisiz gogus etlerimiz vardi, patatesimiz vardi, diger malzemeler
herzaman evde olan malzemeler olunca tavuklu kek cikti ortaya.

Malzemeler

3 parca tavuk gogus eti ( kemiksiz, derisiz)
4 tane orta boy patates
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi un
3 yumurta
1/4 su bardagi zeytinyag
1 su bardagi rendelenmis kasar
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, kori, kirmizi biber, kekik.
( sizin sevdiginiz baharatlarida ekleyebilirsiniz)


Hazirlanisi

- Once ellerimizi yikiyoruz tavugu ellemeden once.
- Tavuklarimizi kucuk kucuk dogruyoruz.
- Dograma isleminden sonra yine ellerimizi yikiyoruz.
- Patateslerimizi de tavuklar gibi ayni buyuklukte dogruyoruz.
- Buyukce bir kaseye aktarim baharatlarimizi ilave edip karistiriyoruz.
- Baska bir yerde 3 yumurtamizi, un, yag, yogurdu birlikte cirpiyoruz.
- Firina dayanikli bir tepsiyi yaglayip bu hamur karisiminin yarisini
dokuyoruz.
- Sonra bu karisimin uzerine baharatladigimiz tavuklu patatesli
karisimi dokuyoruz.
- Kalan hamur karisimini yeniden uzerine dokup , rendelenmis kasari
sepeleyelim ve isinmis firina surelim, 180 C 'de yaklasik 35-40 dk'da
pisti.

Sonucta biz cok severek tukettik, ayni sekilde baska sebzelerle de
denemeyi dusunuyorum. Brokoli, havuc, bezelyeli tavuk ve bu
kek hamuru ile, siz ne dersiniz, guzel olmaz mi?

Kolay gelsin, afiyet olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder