30 Nisan 2006 Pazar

Basit Cevizli Tahinli Sarma



Meşhur Tahinli Sarmam,
Yemekvebiz mail grubumuzda 2 sene önce kadar paylaştım bu tarifi.

O kadar çok arkadaş yaptı ki bu tarifi, ama ben resim çekip blogda yayınlayamadım bir türlü.
Geçen sene yaptığımda bir resim çekmiştim ama beğenmedim o resmi , öylece blogda draftta kaldı..

Bu resmi de çok beğenmiyorum esasında, ama artık bir daha yaptığımda resim çekebilirmiyim bilemiyorum, malum Cafe den dolayı. Ve son dönemlerde yine arkadaşlarımdan bu tarif üzerine çok istek geldi ve paylaşımlarımız oldu, bu sayede bu tarifi hatırladım.

Yapımı çok kolay, ama çok lezzetli, hele ki benim gibi tahin seviyorsanız, yaz kış demeden yiyebileceğiniz bir tat...

Ayrıca; Ben fırına vermeden evvel kilitli buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya da atıyorum , acil misafirim geldiğinde çıkarıp, tepsiye dizip fırına veriyorum. Çayınız demlenene kadar hazır.
Ve arzu ederseniz üzerine yumurta sarısı da sürülebilir, fakat ben yumurtayı bu sekli ile sevmediğim için tercih etmiyorum....

Yapacak olan arkadaşlarımıza şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler
o 2 adet yufka
o 1 SB şeker
o 1 SB Tahin
o 1 SB Ceviz ( çekilmiş )
o yarım kahve fincanı kadar da sıvı yağ


Yapılışı
1. Öncelikle yufka dışındaki tüm malzemeler
karıştırılır ve koyu bulamaç elde edilir.
2. Yufkayı tezgaha acın. Üzerine harcınızın yarısını yayın
3. 2. yufkayı da üstüne serin ve yine kalan harcı yayın
4. Yufkayı enlemesine ortadan ikiye kesin.
5. 2 kat olan yufkayı oval kısmından başlayarak içeriye doğru rulo yapın.
6. Sonra diğer yarısını da aynı şekilde rulo yapın
7. 2 adet rulo çıktı
8. Ruloları verev dilimleyin, yani baklava dilimi gibi
9. Yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
10. Fazla çıtır olmasın, tadı sert oluyor.
11. Fırından çıkınca soğusun ve üzerine bol pudra şekeri serpin...

Afiyet olsun
Figen Karavaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder