12 Nisan 2006 Çarşamba

tahinli kabak




Eski tariflerimden,
*******

Yine Kabak Dolması yaptığım bir gün , bu kez içleriyle ne yapayım derken ayırdığım tarifler arasında buldum bu tarifi, denedim.

Aslında ben pek bu tarz tatları sevmem ve deneme yapmam. Ama eşim sever, ekşi tatlı tarifleri, onun için yaptım ve ilginç bende sevdim.

Tahin tadı hafiften hissediliyor ama tahin denmese anlamayacaksınız.

Haftasonu mönünüze eklemek isterseniz buyurun...

malzemeler;
• 4 küçük kabak
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı tahin
• 2 çay kaşığı toz şeker
• Tuz

yapılışı;
1. Kabakları soyup, rendeleyin
2. Bir tencereye koyarak 3-4 kaşık su ve ½ çay kaşığı tuz ilave edip, haşlayın
3. Sonra suyunu süzüp, ılınmaya bırakın.
4. Sarımsağı soyup, tuzla dövün.
5. Bir kasede yoğurdu, sarımsağı, sirkeyi, zeytinyağını, tahini, şekeri ve pişmiş kabağı katıp, karıştırın.
6. Karışımı servis tabağına alın.
7. Üstünü, yıkanıp, incecik kıyılmış dereotuyla ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz...

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder