9 Nisan 2006 Pazar
ıspanaklı bülbül yuvası
Cafe de yapıp, bloga yerleştirdiğim ilk tarifim !
Üstelik draftta beklemeden:)
Uzun zamandır severek yaptığım bir ana yemek.
Hem sebze, hem de kıymayı birlikte sunuyorsunuz, son derece sağlıklı, kızartma değil.
Evde yaptıgım zamanlarda resmini çekememiştim.
Geçen hafta Cafe de öğle yemeğinde bu tarifi yapmıştım, arada her nasıl olduysa 10 dk. vakit vardı servis öncesi, hemen cep telefonum ile çektim, yanımdaki yardımcı bayan bana öylece bakıyordu:)
Cafe deki müşteriler çok beğendiler, mümkünse her hafta yapın dediler:)
Arkadaşlarım ve yemekbiz mail grubu üyelerinden de yapan çok kişi oldu, herkes sonuçtan memnun kaldı bugüne kadar...
Umarım sizde beğenirsiniz...
ıspanaklı bülbül yuvası
malzemeler
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber, çok az tuz
harcı için
500 gr. ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı margarin
100 gr. kasar peyniri
yapılısı;
1. Ispanaklar ayıklanır ve yıkanır, ince doğranır
2. Soğan ince doğranır ve ateşte pembeleştirilir
3. Üzerine ıspanak ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ateşi kısın
4. Ispanaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
5. Diğer tarafta kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, karabıber, kekık, toz bulyon karıştırarak çok ıyı yoğurun.
6. Lımon büyüklüğünde parçalar koparın ve ortalarını açarak elınızle kucuk çanak sekli verin.
7. Ortasına hazırladığınız harçtan doldurup kasar rendesini serpin
8. Yağlanmış fırın tepsinize dızın.
9. Tepsiye sadece 1-2 cay bardağı su ekleyin.
10. 200 derece fırında pişirin
Afiyet Olsun,
Figen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder