6 Nisan 2006 Perşembe

fırında kabak



Geçen seneki tariflerimden...

Şu anda evden çıkmak üzereyim, saat 06,55 oldu bile...
Ama aksam yine cok gec gelecegim için tarifi şimdi yayınlayıp çıkmak istedim zira yarın belki ?

Resim hazırdı , hemen tarifi yazdım.
Biz bu yemegi severek tuketiyoruz, hele yazın ızgaraların yanında balkonda mis gibi oluyor, ya da notlarda yazdıgım gibi ana oğun olarak sunabilirsiniz, yanına bol yeşil salata gerekli...

Yapımı da çok kolay , beşamel sosunu cok pratik bir sekilde hazırlamıs oluyorsunuz tarifin içinde.

Size guzel bir gun diliyorum, bana kolay gelsin:)


fırında kabak

malzemeler ;

3 adet kabak
4 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 ck. un
1 sb. sut
yarım demet maydanoz
kasar peyniri – küp kesilmiş
yarım çay bardağı galeta unu
tuz, karabıber

yapılısı;

1. Soğanı yemeklik doğrayın ve margarin ile kısık ateşte ( veya zeytınyagı ) kavurun.
2. Kabakları küp küp kesin.
3. Kabak ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
4. 1-2 dakika sonra unu kabak karışımının üzerine serpin, bir iki cevirin.
5. Sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve çevirmeye devam edip hemen ocağı kapatın
6. yanı sut ve un karısınca koyulaşmaya baslar pratik olarak besemal sos oluyor yanı .
7. Lapa olmadan hemen altını kapatın. zaten tavanın ısısıyla koyulaşmaya devam edecektir.
8. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın, tuz, karabiber, maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın ve bu karışımı kabaklarla karıştırın.
9. Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın ve karışımı dökün.
10. Üzerini duzeltın.
11. En son olarakta üzerine galeta ununu serpin.

210 derece fırında 15-20 dakika pişirin.


Not:
bu yemegın yanında bol yesıl salata cok hos gıdıyor ve bır ogun olarak servıs edılebılır
Veya mangal ızgaraların yanında garnıtur olarak yapıyorum.

Afıyet Olsun

Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder