21 Şubat 2006 Salı

Rokalı Haydari


Yine yazdan bu yana bekleyen bir tarif, yeni yaz dönemi geliyor neredeyse:)

Bir çoğumuz Haydari yi biliyor, çok pratiktir ve lezzetlidir.
Ben bir zamanlar bir yerde okumuştum gazete eklerinden birinde rokalı yapılmıştı Haydari. O günden sonra aralarda bu şekli ile de yapmaya başladım.
Hele de rokalar tazacikse mis gibi.

Hemen akşam eve gidince yapmak isterseniz şayet , buyrun...


Rokalı Haydari

Malzemeler
Yarım kg. süzme yoğurt
Yarım demet roka
3-4 diş sarımsak
2 ÇK zeytinyağı
Birer çay kaşığı kimyon, kekik, karabiber, kırmızı biber, tuz

Yapılışı

Rokayı ince ince kıyın
Sarımsakları ezin
Yoğurdu derin bir kaba alın ve blender la krema kıvamına gelene kadar çırpın
Tüm malzemeleri karıştırın
Servis yapın

Mezeyi bir geceden önce yapmak isterseniz rokayı eklemeyin.Roka su salar. Servisten önce eklemenizi öneririm.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder