1 Şubat 2006 Çarşamba

Karnabahar Ograten



Bu tarifi çok zaman önce internetten almıştım.
Sanırım Pınar Altuğ un TV programındandı. O dönemler o programları izlerdim ve yazıcıdan çıktısını almıştım. O gün bugün yaparım. Yemekli misafirlerde çeşit olarak iyi oluyor.

Hafif, benim için ana yemek olamaz, ama yan yemek olarak evet:)


Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 havuç
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 paket toz bulyon ( tercihe bağlı )
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Beşamel Sos için
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 lt. süt ~

Yapılışı
· Karnabaharları haşlayın ve süzün
· Beşamel Sosu hazırlayın
· Havucu rendeleyin, maydanozları kıyın
· Sosun içine havucu, maydanozu, yumurtaları ve kaşarın yarısını koyun karıştırın
· Tuz , karabiber ekleyip sosu karnabaharların üzerine dökün
· Üzerine kalan peynirleri serpin
· 200 derece fırında sosu çekene dek pişirin

Afiyet olsun,
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder