12 Şubat 2006 Pazar
Pırasa Çorbası
Bu tarifi uzun zaman önce not etmiştim, nerden bilmiyorum ve zaten asıl tarife de sadık kalmayıp değiştirdim damak zevkime göre. Ben sebzeleri kavurdum ve blender dan geçirdim asıl tarifte hepsi rende olarak kalıyordu ve kavurma işlemi yoktu.
Ben terbiye ekledim süt yerine..
İşte böyle, sonuçta çok beğenilen , besleyici bir çorba oldu.
Servis sırasında acisso çok yakışıyor , ama eşime yasak olduğu için kullanamadım..
Malzemeler
· 3 adet pırasa
· 2 havuç
· 1 patates
· 1 soğan
· 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
· 5 su bardağı su
· 2 su bardağı et suyu
Terbiye için
· 2 çorba kaşığı un
· 1 su bardağı süt
· 1 yumurta
· Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Hazırlanışı
· Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın , 2-3 santim genişliğinde doğrayın
· Havuçları temizleyip iri doğrayın
· Patatesi de doğrayın
· Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün
· Soğanı kıyın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun
· Hazırladığınız pırasa, havuç, patates ve mercimeği bir tencereye alın soğanlarla birlikte kavurun
· Üzerlerine 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar malzemeleri haşlayın
· Ateşten alıp blenderle ezin
· 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte fokurdatın
Terbiye için,
· Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın
· Yumurtayı ekleyip çırpın
· Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın
Afiyet olsun,
Figen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder