10 Şubat 2006 Cuma

KIVIRMA

Merhaba
Bu boregi kayinanne yapar. Bende ogrendim. Cok pratik bir tarif.
Ozellikle aksam eve gelince hemen ne yapsam diye
dusundugunuzde yapilacak bir tarif. Gectigimiz gunlerde
arkadasim Istanbul'dan taze yufka getirince hemen bende yaptim.
Eskisehir'de cok fazla yapiliyor bu borek.


Malzemeler

3 yufka
1 su bardagi yogurt
2 yumurta
1 su bardagi ufalanmis beyaz peynir
1/2 cay bardak sivi yag ( normalde 1/2 su bardak )

Hazirlanisi

Yufkalari yagladiginiz tepsiye buzdurerek koyuyorsunuz.
Normal tepsi boregi gibi degil, kumastan hani buzguler yapariz ya
ayni onun gibi. 3 yufkayida buzdurerek tepsiye koyduktan sonra
diger butun malzemeleri baska bir kapta iyice karistiriyoruz.
Sonra tepsiye buzdurdugumuz yufkalarin uzerine dokuyoruz karisimi.
180 C de isitilmis firinda alti ve ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
Kisa surede hazir olan bir borek. Yaninda uzum hosafi ile cok
guzel gidiyor. Ben bunu filo yufka ile de denedim, ama bizim
Turk yufkasinin verdigi lezzet gibi olmuyor nedense.

Afiyet olsun.

Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder