16 Şubat 2006 Perşembe

Çikolatalı "Macaroon Kurabiye"

Bu tarifi sanırım Kasım sonu yapmıştım. Yemekbiz mail grubumuzdan sevgili Muzaffer bu tarifi paylaşmıstı ve ben en kısa sürede yaptım. Acıbadem Kurabiyesini andırıyor kıvamı ve tadı.

Biz çok beğendik tarifi, mutlaka yapın derim, Tarifin orjinali Muzaffer in sitesinden bakabilirsiniz. Ben bu tarifi yaptıgımda sitesi henüz yapım aşamasında idi. Oldukca beceri isteyen tarifleri var sitede, bakmanızı öneririm:)

Tarif için teşekkür ederim Muzaffer,

Tarifi direk Muzaffer in mail grubumuza yazdığı şekli ile aşağıya kopyalıyorum...


Cikolatali “ Macaroon “ Kurabiye

2 Buyuk Yumurtanin Beyazi
¼ Cay Kasigi Tuz
½ Su Bardagi Esmer Seker
160 Gr. Bitter Cikolata
1,5 Su Bardagi Hindistan Cevizi

Firini 160 c isitin. Firin tepsisini yagli kagit ile kaplayin.

Cikolatayi benmari usulu eritin.

Buyukce bir kapta mikserle, yumurta beyazlarini tuz ile cirparak kar haline getirin. (Yumurta beyazlarinin sivi kalmamasina dikkat edin)
Azar azar sekeri ekleyerek dusuk hizda cirpin.

Tahta bir kasikla; erimis, hafif sogumus cikolatayi azar azar dokerek karistirin,
Hindistan cevizini ekleyerek karistirin.

Karisimdan bir tepeleme corba kasigi alip, 3 cm araliklarla firin tepsisine dizin.
160 c firinda 20 dk pisirin.
Soguyana kadar tepside birakin; sicakken yumusak olduklari icin dagiliyorlar.

Not: Kurabiyenin buyuklugu, pisirme suresi cok hassas; kurabiyelerinizi bu sekilde yaparsaniz; disi hafif sert, ici yumusak sakiz gibi kaliyor.
Inanilmaz lezzetli bir kurabiye, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Ayni kurabiyeyi badem ile denedim; Hindistan cevizi yerine badem kullandim. Bademleri rondoda un gibi olana kadar parcalayin. Varsa; 1 tatli kasigi Acibadem aromasi veya 2 corba kasigi Amaretto Di Sarano (Acibadem likoru) ekleyin. Ayni sekilde hazirlayip pisirin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder