19 Şubat 2006 Pazar

Meat Loaf


Merhaba
Pratik ve degisik bir tarz kofte ariyorsaniz, buyrun meatloaf
deneyin derim. Yasadigim bu ulkede cogu yemek benim damak
tadima uyum saglamaz, ama bu yemek tam bana gore severek
yaparim ve yerim. Ayrica icerigindeki sebzeleri mirin kirin
etmeden yedigi icin Zipzipa surekli yapar oldum.

Malzemeler:

2 dilim bayat ekmek ( rondodan gecirilmis)
600 gr dana kiymasi ( bir kismi koyun kiymasi olursa lezzeti
daha hos oluyor)
1 adet kuru sogan ( rondodan gecirilmis)
3 dis sarimsak ( ezilmis)
2 adet kereviz sapi ( rondodan gecirilmis)
2 orta boy havuc ( rondodan gecirilmis)
1/3 demet maydanoz ( dogranmis)
1 adet yumurta
1 yemek kasik tuz
2 cay kasik karabiber
3/4 kap ketcap ( 1/4 kap ketcap uzeri icin ayrilacak)
3 yemek kasik hardal ( 1 yemek kasik hardal uzeri icin ayrilacak)
2 yemek kasik esmer seker ( uzeri icin ayrilacak )

Hazirlanisi :

1. Firinimizi 200 C isitmaya birakalim. Sonra malzemeleri hazirlayip,
rondodan gecirelim.

2. Cukur buyuk bir kaseye kiymamizi koyalim. Diger tum
malzemeyi de ekleyip iyice karismalarini saglayalim.

3. Dar uzun firin kabini yaglayip karisimimizi icine bosaltalim.
Elimizle iyice bastiralim.

4. Kucuk bir kasede uzeri icin ayrilacak olarak belirttigim
malzemeleri iyice karistirip meatloafin uzerine surelim.

5. Isittigimiz firina surup firin isisini 175 C ye dusurelim.
1 saat 20 dk. da pisiyor. Pistikten sonra firindan cikarinca
hemen kaliptan cikarmayin. 10 dk bekletikten sonra kaliptan
ters cevirerek cikarin. Sonra dilimleyerek servise hazir
hale getirelim. Yaninda patates puresi cok yakisiyor.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder