23 Temmuz 2012 Pazartesi

LAZANYA


Fırına girmeden önce

Nar gibi kızardıktan sonra :))




Malzemeler :
© 9 yaprak lazanya
© 250 gr. Kıyma
© 4 büyük soğan
© 1 diş sarımsak
© 1 yemek kaşığı soya sosu
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© Tuz, karabiber, kimyon

Beşamel Sos için :
© 1 lt. süt
© 2 yemek kaşığı un
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 tutam tuz

Soğanları küp küp doğrayın, sarımsağı da doğrayıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanlar suyunu çekene kadar soteleyin. Üzerine kıymayı ilave edip, sotelemeye devam edin. Soya sosunu ve baharatları ilave edin, karıştırıp ocaktan alın.
Beşamel sosu hazırlamak için; Unu yağ ile pembeleşene kadar devamlı kavurun, 1 lt. sütü ve tuzu ilave edin. Çırpıcı ile devamlı karıştırarak, kaynamasını bekleyin. Beşamel sosdan 1 kase ayırın (Lazanyanın üzeri için).

Fırın kabını yağlayın. 3 adet lazanya yaprağını koyup, tencerede kalan beşamel sosun yarısını  lazanyaların üzerine dökün, kıymalı karışımında yarısını koyun. 1 kat daha bu şekilde tekrarlayın, en üste son kalan 3 yaprak lazanyayı koyun. Lazanyaların üzerine ayırdığımız 1 kase beşamel sosu yayın.  Üzerini folyo ile kapatın. 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder