1 Ocak 2008 Salı

PATLICANLI MANTAR DOLMASI VE YILBAŞI SOFRASI








Bir yılı daha bitirdik.Yeni yılda herkese sağlık ,mutluluk dilerim,herşey gönlünüzce olsun.Hummalı bir çalışma sonrası kardeşimle bu sofrayı kurduk.Menümüzde:

Patlıcanlı mantar dolması

Zeytinyağlı yapraksarma

patlıcan salatası

maydanoz salatası

Patatesli çiğköfte

Haydari

Poşette tavuk

Sigara böreği

Kabak tatlısı

vardı.Haydari,mantar dolması ve tavuğu kardeşim yaptı,sigara böreğini annem sardı diğerleri bendenize ait.Tarifleri sırasıyla vericem sizlere.Bugün patlıcan salatalı mantar dolmasını veriyorum.Bir dergide görmüştüm bu tarifi ilk kez denedim çok beyendik.


PATLICANLI MANTAR DOLMASI


yarım kg.iri mantar

5 adet patlıcan

2 adet sivribiber

2-3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağ

limon suyu

tuz

kırmızıpulbiber


YAPILIŞI:


Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup püre haline getirin.Sivribiberleri közleyip soyup ince ince doğrayın patlıcana ilave edin.Sarımsakları doğrayın,tuz ,sirke yada limon suyu,kırmızı pulbiber,zeytinyağ katıp salatayı yapın.Diğer tarafta mantarları yıkayıp saplarını çıkarıp biraz içlerini oyun.Kararmamaları için limonlu suya atın.Doğrama işi bitince limonlu sudan alıp mantarlara bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında önce bir tarafını sonra diğer tarafını 15 dakika kadar pişirin.Mantarları fırından çıkarınca içlerine tatlı kaşığı ile patlıcan salatası koyup maydanoz ile süsleyin.Biz artan patlıcanlarıda salata olarak yedik.Afiyetolsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder