9 Ocak 2008 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAKSARMA


Yılbaşı sofrasındaki tariflere devam ediyorum,herşeyiyle bana ait olan zeytinyağlı yaprak sarmasının tarifi huzurlarınızda.Daha önce hep sarmaya yardım ederdim bu kez içini de hazırladım ,sardım ve pişirdim sonrada yedim:):):)

MALZEMELER:

Yarım kg.yaprak
2 çay bardağı zeytinyağı
4 büyük soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı salça
2 adet kesmeşeker
2 tatlı kaşığı nane
2 su bardağı prinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 limon suyu

YAPILIŞI:

Önce yaprakları yıkayıp saplarını kesip kaynamış suda 5 dakika beklettim ,süzdüm.Diğer tarafda içini hazırladım.Tencereye zeytinyağı ,küp küp doğranmış soğanları,fıstık ve kuş üzümünü koyup kavurdum.Sonra salça, ve prinç kattım ,diğer malzemeleri ilave edip 1 su bardağı su koydum,su çekince iç hazır oldu.Tuzunu yine siz ayarlayabilirsiniz ben bir tatlı kaşığı dedim ama .İç malzememiz soğuyunca sardım ve derin bir tencereye dizdim.Tencerenin en altına asma yaprakları koyup dolmaları sonra dizdim üzerine zeytin yağı ve yarım limon suyu sıktım.Üzerini fazla aşmayacak şekilde su koyup bir tabak kapatarak pişirdim.Afiyetle yedim:):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder