14 Ocak 2008 Pazartesi

ŞİPŞAK KEK

Bu keke ismini ben koydum.Tariflerim arasında buldum ,(kimden aldığım belli değil) denedim.Yapması ,pişirmesi çok kısa bir zamanda olunca bu ismi verdim,yumuşacık harika bir kek oldu.Ayrıca krema olduğu için yağ koymuyoruz.Ani misafir geldiğinde çay olana kadar kekinizde hazır olur.

MALZEMELER:

1 kutu krema
2 çay bardağı şeker
4 çay bardağı un
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
üzeri için:
200 gr.kadar file badem
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
Tarçın

YAPILIŞI:

Kek malzemelerini çırpın büyük ve yüksek ,yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dökün 180 derecede 10-15 dakikada pişirin.Tepsi büyük olsun zira bayağı kabarıyor.Kek pişince bir küçük tencerede süt ,şeker ve bademi (tabii isterseniz bu fındık ,cevizde olur) karıştırarak şekeri eritene kadar pişirin.Keki fırından çıkarınca kek ve sütlü karışım biraz ılınsın sütlü bademi kekin üzerine dökün, tarçın serpip servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder