31 Ocak 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI FAVALI ENGİNAR


Misafir sofrasındaki menümüze devam ediyorum.Bugün zeytinyağlı enginarın tarifini vericem.Bu sefer enginara garnitür koymadım fava yaptım krema sıkacağı ile sıktım değişik ve güzel oldu.Favanın tarifini daha önce vermiştim ama tekrar veriyorum.Enginarıda sade olarak pişirdim.
FAVA:
250 gr.kuru iç bakla
1 büyük soğan
1 kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
bir tatlı kaşığı tuz
Kuru iç baklayı yıkayıp bir tencereye koyun.Soğanı dörde bölüp içine atın yağ,şeker, tuz katın üstünü iki üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Baklalar yumuşayana kadar pişirin.Ben favayı az yaptım gerçi kalanı enginarsız olarak yiyebilirsiniz.Fava pişince blenderdan geçirip dolapta biraz katılaştırın.
ENGİNAR:
5 tane enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
bir kesme şeker
yarım limon suyu
üzeri için dereotu
İki yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın altını kısıp iki su bardağu su koyun bir kesme şeker bir tatlıkaşığı tuz ve yarım limon suyu ilave edin.Bunlar kaynayınca enginarları salın ,enginarlar pişince bir tabağa koyun.Favayı krema sıkacağınla enginarlara sıkın.Dereotu ile süsleyin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder