6 Temmuz 2006 Perşembe

Lorlu Salatalık Ezme
































Evet Mine’ nin beklediği tariflerden biri daha,
Çok basit, pratik mi pratik bir tarif.
Bir çoğunuz biliyor da olabilir, son derece hafif bir mezedir kendisi.
İçkili sofralarda pek güzel gider , ya da beş çayında minik ekmeklere bile sürülebilir tarzda.
Ben Cafe de bile yapıyorum salata çeşidi olarak.

Ama mutlaka ve mutlaka soğuk olmalı, zira hiçbir tadı kalmaz, soğuk olacak :)
Haftasonu da geldi, belki yaparsınız *:)


Ölçüler çok gelirse yarıya indirin, veya tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlayın, sonuçta karışım belli:)


Lorlu Salatalık Ezme

Malzemeler
500 gr. Lor
4-5 adet salatalık
1 demet dereotu
az tuz, limon suyu, kırmızı pul biber

yapılışı
o Salatalıkları rendeleyelim, suyunu süzelim
o Dereotlarını ince kıyalım
o Loru çatalla ezelim
o Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp , uygun bir kalıba koyalım
o İstediğimiz şekilde servis yapalım...



Afiyet olsun

Figen




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder