25 Mayıs 2005 Çarşamba

TAMALE


Arkadaslar merhaba,
Zeynep su anda cok hasta. ve ben bugun onunla konusamadım. Sitede kayıtlı tarifini ben yayına veriyorum su anda. Resim kendi resmi değil, ancak kendisi yapıp resim cekecek tekrar.
Bu tarifi yayına verdiğimide gorunce öğrenecek, dayanamadım onun bir tarifi olsun istedim canım benim...
Sizden istegim Zeynep için iyi dileklerinizi esirgememeniz..
Zeynep' ciğim seni çok seviyorum. Bir an evvel iyileş ve dön canım..
------------------------------------------------------------------------

Ben Texas'da yasiyorum , Texas'in nufusunun cogunlugu Meksika'lilara ait, bu sebeple Meksika mutfagi cok populer burada, size bugun tamale'yi anlatmak istiyorum .
Tamale daha cok geleneksel gunlerde yeniyor burada, dini gunlerde, yilbasinda, vefat olaylarinda, dugunlerde hep tamale yapilir yenir, ama normal zamanlarda da tum Meksika lokantalarinda hatta sokaklarda seyyar tamale saticilarina bile rastlamak mumkun.
Tamale, bizim bildigimiz misirin kabuklarinda hazirlanip pisiriliyor, bizlerin cope attigi misir kabuklari burada ozel paketlerde marketlerde satiliyor, cok onemli meksikalilar icin.
Zeynep

Malzemeler

1 tavuk ( haslanmis kemiklerinden ayrilmis)
6 cup su
6 cay kasigi kirmizi biber ( aci sevmiyorsaniz olcuyu degistirebilirsiniz, renk veren kirmizi biber kullanabilirsiniz)
2 cay kasigi kekik
2 cay kasigi kimyon
4 dis sarimsak (dovulmus )

Masa hamuru icin
3 su bardagi Masa misir unu
300 gr .tereyag veya margarin (meksikalilar orjinalinda domuz yagi kullaniyorlar )
Haslamis oldugunuz tavuk suyu (hamura kivam verecek olcude 2-3 su bardagi )
40 adet kuru misir yapragi

Nasil mi Yaptim?

Misir yapraklari kuru oldugu icin biraz ilik suda bekletiyoruz.
Sonra ic hazirlama kismi geliyor, “masa” dedikleri ozel misir unlu bir karisimlari var, yukarida belirttigim malzemeler ile masa hamurunu yapiyoruz once, o karisim once misir yapraginin icine sürülüyor ,(Bu yemeği tavuk ya da dana eti ile yapabilirsiniz ben tavuk kullandım meksikalilar daha cok domuz eti ile yapiyorlar)
Haslanmis kemiklerinden ayirdigimiz tavuk etlerinide kucuk parcalar haline getiriyoruz, diftmek dedigimiz islemi yapiyoruz, diger tum malzemeleri dahil ediyoruz icine, harc hazir olunca misir yapragina koydugumuz masa’nın (misir unlu karisim ) uzerine koyuyoruz, üzerine kasar rendesi ilave edip, misir yapragini katlıyoruz.
Katladiklarımızı da ince kesilen diger misir yapraklarindan seritler yapip bagliyoruz. Kucuk paketler seklinde oluyor goruntusu.
Butun misir yapraklarini ve ic harcınız bitene kadar bu isleme devam ediyoruz.
Bu yemek ozel delikli tencerelerde pisiriyor genelde cunku buharda pismisi makbuldur.
Afiyet olsun.
Zeynep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder