16 Mayıs 2005 Pazartesi

Sultan Sureyya Pilavi


Sultan Sureyya Pilavi, evet yanlis okumadiniz, tarif merhume Sureyya hanima (buyukannem) ait bir tarif, bu sebeple onun ismi ile anmak istedim bugun ku yemegimizi...

Malzemeler

1/2 kg. dana eti (koyunda olabilir)
2 adet kuru sogan (1 adeti yemeklik dogranacak)
2 adet havuc ( rendelenmis olacak )
3 dis sarimsak ( dilimlenmis)
2 stick tereyag ( 1 stick 113 gr.)
3 bardak pirinc
3 bardak et suyu
tuz
karabiber

Nasil mi Yaptim ?

Once etimi butun halde yikayip tencereye ayni seviyede su ilave ettim, 1 butun sogani dorde bolup etin yanina ilave ettim, pismesi uzun zaman aliyor, bu sebeple ben bir gun onceden etimi hasliyorum, ertesi gune isim kolaylasmis oluyor.

3 bardak pirincimi suzgude defalarca yikiyorum once, sonra suzulmesi icin birakiyorum bir kenarda, pilav tenceremi ocaga koyuyorum, 1 stick tereyagi tencereye koyduktan sonra yemeklik dogranmis bir kuru sogani ilave ediyorum, daha sonra rendelenmis havuclarimi,
dilimlenmis sarimsaklarimi koyduktan sonra hepsini silkeleyerek tencerede cevirmis oluyorum, suzgudeki pirinclerimi de koyuyorum bu karisima, pirinclerim kavrulduktan sonra 3 bardak ilik et suyu ile hepsini biraraya getiriyorum.

Pilavim demlenirken, pismis diftilmis etlerimi eritilmis diger stick tereyagin icine aliyorum, bol karabiber ilave ediyorum,tuzunu ayarladiktan sonra tereyaginda ceviriyorum etimi.

Ve sira servise gelince komposto kaseme eti koyuyorum, uzerine silme pilav koyuyorum, buyuk servis tabagimi ustune kapatip ters ceviriyorum,

Bizim ailecek cok sevdigimiz bir yemek Sultan Sureyya Pilavi, umarim sizler de deneyince seversiniz.
Afiyet Olsun
Zeynep Tore
Posted by Hello

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder