14 Mayıs 2005 Cumartesi

Payeya ( Paella)


payeya ( paella )
Portekiz mutfaginda payeya, meksika mutfaginda paella diye geciyor, bu sebeple her ikisinide kullandim isim olarak.

Malzemeler
1 adet tavuk gogsu
100 gr karides
1 adet sogan
1 adet yesil biber
2 corba kasigi z.yag
2-3 dis sarimsak (dovulmus)
2.5 su bardak tavuk suyu
3 tane domates (kucuk kucuk dogranmis olmali)
tuz-karabiber-aci biber (isteginize bagli)
safran( ben pilavda seviyorum safrani)

Nasil mi Yaptim ?

Zeytinyagina sogani, biberi kucuk dograyarak atese koyun tavanizi, sonra gogus etlerini kucuk dograyin, ilave edin,tavuklar dahil hepsi rengi pembelesinceye kadar sote etmeye devam edin. Sarimsak ve yikanmis pirincinizi de ilave edelim simdi, iyice karistirin,icine karidesleri de koyup tavuk suyunuzu ilave edin, bu karisim kaynamaya baslayinca da domatesleri ilave etmeniz gerekiyor . Safran, tuz, karabiber ve acı kırmızı biberi de ilave ettikten sonra, kapagi kapatip 30 dakika suyunu cekene kadar pisirin.
Afiyet olsun.
Zeynep
Posted by Hello

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder