Yine geçen hafta yaptığım tatlılardan biriydi . Ayva tatlısını çok sık yapıyorum, zira bizde Ayva kıs boyu eksik olmuyor. Selçuk ta bahçemiz var ve oradan geliyor Ekmek Ayvalarımız.
Tadı nefis arkadaşlar nefisss, yanında da kaymak olursa tek kelime ile muhteşem...
Evet mevsimi gecti biliyorum, sıcaklar da geldi ama olsun.
Hala benim gibi evinde ayvası olan varsa belki yapar. Ve hazır resmini çekmişim:)
Ayvaların kabukları soyulur ve ikiye bölünürMalzemeler
4 adet Ayva
8 cay
bardağı toz şeker
1 avuç karanfil
İçleri temizlenir ve çekirdekler atılmaz tepsiye konulur ( renk versin diye )
Ayvalar tepsiye dizilir
Her bir ayvanın göbeğine 1 çay bardağı seker dökülür
Karanfiller serpilir tepsiye ve ayvaların yarısına kadar su ilave edilir.
Kaynaması beklenir kaynamaya başlayınca cookk kısık ateşte yaklaşık (mum ışığı gibi ) 3 saat pişirilir.
Bu süre sonunda ayvaların renk aldığını göreceksiniz.
Hemen tepsiden servis kasesine alın. Soğutun ve kaymakla birlikte servis edin.
Kaymak yok ise dondurma da oluyor
Ben hiç Ayva Tatlısında gıda boyası kullanmadım. Tek sorunum benim kullandığım ayvalar ekmek ayvası bu sebeple çok çabuk pişiyorlar ve kendi rengi olsun diye bekleyince biraz yayılıyor ayva. Ama ısrarla 3 saat bekliyorum. Süre sonunda suyun koyu şurup kıvamına geldiğini göreceksiniz. Çok fazla da tutarsanız ağdalaşır .
Afiyet Olsun,
Figen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder