5 Ağustos 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Bloğumu bir süredir güncellemiyordum,sıcak beni engelliyordu.Bu arada blogumu güncelleyemedim ama resimlerde gördüğünüz gibi etkinliklerden geri kalmadım.Ankara'da etkinlik olması ne güzel oldu,çok değerli blog yazarı arkadaşlarla tanıştım,meğer ne kadar çok blog yazarı varmış Ankara'da ama biz birbirimizden habersizmişiz.Etkinlikler sayesinde tanıştık ama umarım etkinlik dışındada görüşme imkanı buluruz.
Gelelim zeytinyağlı baklaya,bekleyen tariflere bakarken zeytinyağlı bakla bana göz kırptı,ee ben geç bile kaldım aslında.Ben bayılırım ama çok yemek seçmemesine rağmen eşim için bakla yemeği yenebilir ama tercih edilebilir bir yemek değildir.Bu nedenle en fazla senede 2 kez pişer.Canı sağolsun aşkımın bu kadar kusur kadı kızındada olur ne yapalım  :)
Malzemeler
  • Yarım kg taze bakla
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam dereotu
Yapılışı
Öncelikle baklayı ayıklayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra yıkayın ve yarım limon sıktığınız suda 10-15 dk kadar bekletin. Sonra suyunu süzün ve istediğiniz şekilde doğrayın.
Soğanı küçük küçük doğrayın,tencereye aldığınız zeytinyağında soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Baklayı tencereye alın, un, tuz ve şeker ekleyin,biraz kavurun. Üzerine 1 bardak sıcak su ilave ettikten sonra kapağını kapatın. Kısık ateşte baklalar yumuşana kadar pişirin.Servis sırasında isterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder