26 Ağustos 2010 Perşembe

YUMURTALI EKMEK KAVURMASI

Evde kalmış ,yenmemiş ekmekleri değerlendirmenin en güzel şekli bence bu şekilde ekmekleri yumurta eşliğinde kavurmaktır.Çocukluğumdan beri çok sevmişimdir bunu yanınada mutlaka limonata olmalı, bence birbirlerine bu ikili çok yakışıyor.Yine evde ekmeklerin biriktiği bir gün bu yumurtalı ekmek kavurmasını yaptım sizinde yenmemiş ekmekleriniz varsa onları çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendirebilirsiniz,hem kolay, hem lezzetli bir öğün geçirmiş olacaksınız.

MALZEMELER:

1 adet ekmek
3 yumurta
1 çay bardağı kadar sıvıyağ

YAPILIŞI:

Ekmekleri 2-3cm.büyüklüğünde olacak şekilde elinizle ufak parçalara ayırın.Bir tencereye yağı koyup parça ekmekleri katıp beş dakika kadar karıştırarak kavurun.Ortasını açıp yumurtaları kırın karıştırarak yumurtaları biraz pişirin sonra ekmeklerle birlikte hepsini bir güzel harmanlayın.İsterseniz biraz tuz da katabilirsiniz.Daha sonra servis tabaklarına alıp limonata eşliğinde servis edin.Afiyetolsun.(tarifim dört kişiliktir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder