26 Ağustos 2010 Perşembe

kırmızı biber közleme

Kapya biberi ya da kırmızı biber, mutfaklarımızda çorbası, dolması, kızartması ve çoğu et yemeklerinde katkı sebze olarak kullanıldığı gibi değişik tariflerle meze yapılarak kullanılır. Etli kırmızı kapya biberler mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahiptir. Bu tarif közlenmiş kapya biberinin çok bilinen hazırlanışı ile ilgilidir. Sultan aklına estiği vakit, közlediği kapya biberlerini bu tarifle hazırlar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kapya biberi
bir kaşık üzüm sirkesi
iki diş sarımsak
üç kaşık zeytinyağı
tuz

Yapılması
biberleri delin, közleyin ve soyun
sap kısmını kesin, çekirdeklerini çıkartın
kap içine ezilmiş sarımsak, sirke, 1 çay kaşığı tuz
ve zeytinyağını koyun ve karıştırın,
biberleri tek tek, soslayarak tabak içine alın
ve dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder