11 Temmuz 2010 Pazar

yoğurtlu ıspanak nasıl yapılır

Ispanak doğrudan kullanılarak çeşit çeşit yemeği yapıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Ispanağın yaprakları ve kökleri hiç boşa gitmez, ayrı ayrı değerlendirilir. Ispanağın etli etsiz yemekleri, çorbası, böreği, keki, püresi, kavurması, köftesi, salatası ve onlarca çeşit yemeği yapılır. Ispanağın mutfaklarımızda kullanım alanı sınırsızdır. Beyaz etten kırmızı et yemeklerine, hamur işlerinden yumurta ile yapılan yemeklerin hazırlanmasına varıncaya kadar ıspanak kullanılır. Fazla söze hacet yok. Sultan; yoğurtlu ıspanak yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo ıspanak
bir iri soğan
çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
1.5 kaşık pirinç
bir kaşık salça
sarımsak, yoğurt
karabiber, tuz

Yapılması
ıspanakların kökünü kesin, ayıklayın, yıkayın
ve kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
az tuz ile sarımsakları ezin, yoğurt ile karıştırın
yağ içinde soğanı kavurun
salçayı katın kavurun
ıspanakları katın, pörsüyünceye kadar karıştırın
bir su bardağı sıcak su, karabiber ve tuzunu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder