11 Temmuz 2010 Pazar

etli biber dolması nasıl yapılır


Bütün dolmalar ufak tefek ayrıntılarıyle beraber aynı yöntemle yapılır. Şikayeti olmayan dolma hazırlamak için, bir iki inceliğe dikkat etmek gerekir. Dolma içini bastırarak tıkış tıkış doldurursanız dolma içiniz lapa olur. Ayrıca, tencereye fazla su ilavesi ile birlikte dolmanızı yüksek ısı da pişirirseniz aynı sonla karşılaşırsınız. Bir de etli dolma harcını hazırlarken en son pirinçi ilave etmeniz gerekir. Eğer pirinçi diğer malzemeler ile birlikte yoğurursanız pirinçler kırılacaktır. O yüzden, iç harçınızı hazırlayın en son pirinçi ilave edin ve karıştırın. Etli dolmanızı güzel kıyma ile yaparsanız, sevilmeyen o yağ kokusunu almayacaksınız, fazla söze hacet yok. Sultan; sebzelerin mevsiminde yaptığı etli biber dolmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
onbeş dolmalık biber
200 gram kıyma
yarım çay bardağı zeytinyağ
iki soğan
üç domates
bir bardak pirinç
bir kaşık salça
karbiber, kuru nane, tuz
maydanoz

Yapılması
biberlerin sap kısmını kesin, çekirdeklerini çıkarın
domatesi soyun küp doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
iç harçın hazırlanması
kap içine soğan, zeytinyağ, domates, domates salçası, karabiber,
nane, maydanoz, tuzu koyun ve yoğurun
tuzunu ayarlayın ve pirinci katın karıştırın
iç harçı biberlere fazla bastırmadan,
ağız kısmında boşluk bırakarak doldurun.
tencereye dizin ve üzerlerine birer dilim domatesi
kapak olarak kapatın
2 bardak sıcak su içine, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı salça koyun karıştırın
tencereye dökün ve dolmaların üzerine iki kaşık zeytinyağı gezdirin
kapağı kapatın ağır ateşte 50 dakika pişirin ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder